אוכל שנשאר בצהרון לקחת הביתה?

שאלה:

בצהרון בדרך כלל לא מביאים לחם לילדים ככה זה בכל הצהרונים החרדים. בחילוני כן מביאים להם. והסייעת שואלת אותי אם אני רוצה לקחת ואני אומרת לה שלא ואני מכירה הרבה גננות וסייעות שלוקחות לעצמם את הלחם שני שקיות של לחם פרוס. השאלה אם לחלק לילדים או לתת להורים ששזה מה שאני עושה מידי פעם או שהסייעת תיקח שזה נראה לי גזל?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי כל מה שמגיע יש לחלק לילדים בשפע, ורק מה שנשאר אחרי נתינה ברוחב לב הסייעות יכולות לקחת. אין ענין לתת להורים זה לא שלהם בדוקא. תציעו לילדים לחם בעין יפה.