קבורת מת שלא בקרקע כדור הארץ

שאלה:

סליחה אם השאלה קצת מוזרה, אבל… האם אפשר לצאת ידי חובת קבורת מת אם קוברים אותו בירח? נשאלתי ואיני יודע מהיכן להתחיל לדון… תודה על מקורות לעיון

תשובה:

שלום רב,

כנראה שלא לכל שאלה יש מקור… רק אומר מסברא שממש לא נראה לי. לא בשמים היא.. קבורה צריכה להיות דווקא באדמה. האדמה על הירח אינה אדמה כלל. עד כמה שזכור לי בשעתו היו כאלה שכתבו שאולי יש איסור להגיע אל הירח משום שנאמר השמים שמים לה' והארץ נתן לבני אדם. אבל ברור שלא לזו הכוונה, אולם עדיין אין ספק שהירח אינו חלק מכדור הארץ ורק בארץ ניתן לקבור.