לקצץ שערות לבנות לגבר

שאלה:

שלום הרב, א. האם ניתן לקצץ שערות לבנות, ולא לתלוש אותן לגמרי על סמך מה שכתוב שאסור "ללקט" דייקא? ב. אם לא האם ניתן לעשות זאת בהערמה, ע"י קיצוץ עם שערות שחורות? ג. מה הדין אם יש בושה "קטנה" ותחושת אי נעימות? האם חייבים בושה "גדולה", כדי להתיר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אינני מכיר חילוק כזה, כמובן אם נשאר חלק מהשערה הלבנה מותר, אבל לקצוץ עד למטה ולהשאיר את השחורות אסור.

2. זה מותר, אין כאן מעשה שבמהותו הוא דרך נשים.

3. אינני יודע מה נקרא בושה גדולה וקטנה, אם יש חריגות במראה והמטרה שלא להראות חריג – מותר, אם המטרה היא נוי אסור.