קריאה בתורה לילד בן 9

שאלה:

שלום רב! יש לנו ארוע משפחתי הנקרא שבת ציצית (זו שבת שילד המגיע לגיל חינוך בערך בגיל 6-7 הוא מתעטף בטלית אומר דרשה קורא 3 פסוקים של מפטיר ללא ברכה) ויש לי ילד בן 9 שיודע לקרוא בתורה ואני מעוניין שיקרא בתורה עד עליית חמישי . הילד מתכונן לשבת זו מזה כחודשיים . כעת שאלתי האם יש בעיה שהבן יקרא עד חמישי ??? יש לציין שהשבת היא שבת משפחתית נטו אחים ואחיות .אולי מיותר לציין העדה שלי פרסי ואני נוהג לפי שיטת הרב עובדיה.

תשובה:

שלום וברכה

צר לי לאכזב, אבל ילד מתחת לגיל מצוות אינו יכול לקרוא את הפרשה! תחשבו על פתרון כיצד לרצות אותו, אבל הקריאה בתורה תהיה על ידי אדם מבוגר. בשולחן ערוך בסי’ רפב סעי’ ג כתב שקטן עולה למנין שבעה, ורשאי לעלות כאחד מהקרואים, אולם להלכה הביא שם המשנה ברורה בס”ק יב מדברי האחרונים שהמנהג הוא שאינו עולה אלא למפטיר.

רוב נחת ושמחות!