קדיש יתום בשחרית כשאין אבלים בבית הכנסת

שאלה:

כמה קדישים צריך להקפיד להגיד בתפילה ביום ועד כמה זה מחייב? בהקשר לזה אנחנו מניין של בחורים צעירים ואין בינינו ברוך ה יתומים או אבלים האם מותר לחזן להגיד את הקדישי יתום שבתפילה?

תשובה:

שלום וברכה

הקדיש שלאחר עלינו לשבח [אשכנז] או אחר שיר של יום [ספרד] והקדיש שאחר פיטום הקטורת, הוא חלק מנוסח התפילה, גם אם אין אבל בבית הכנסת יש לאומרם על ידי אדם שאין לו אחד ההורים, ואם לכולם יש הורים לא יאמרו קדיש זה שאחר עלינו אא"כ ביקשו רשות מההורים והם אינם מקפידים, אבל הקדיש דרבנן שאחר פיטום הקטורת בכל מקרה ניתן לומר.

מקורות:

ראה רמ"א בסי' קלב, על ההבדל בין אשכנז לספרד ראה בליקוטי מהרי"ח סדר תפילת יום חול שם, על כך שקדיש דרבנו ניתן לומר ראה ליקוטי מהרי"ח שם.