מזגנים בקיץ בבית הכנסת

שאלה:

שלום רציתי לשאול לגבי מזגנים בקיץ אני מאוד רגיש לחום אני לומד בבית מדרש בבני ברק ויש מזגן מאד חזק שאם זה מכוון על אחד זה מאוד מפריע ממ"נ לכל אחד איפה שישימו המזגן יזיז התריסים לכיון אחר יוצא בגלל שזה מפריע לכולם חייבים לכבות המזגן יש מישהו לומד בבית המדרש שאומר שמצידו לא צריך מזגן בכלל ולכן הוא טוען שמי שרוצה מזגן שישים המזגן על פניו השאלה שלי הוא צודק בטענתו וגם הטענה שלי שאותו ת"ח מגיע לביהמ"ד יותר מאוחר ממנו לכן אני טוען בשעה שאני מדליק המזגן אני מכוון על אותו מקום שזה רייק וזה לא מפריע לאף אחד האם אני צודק שכל הקודם הוא זכה ולכן שאני כיוונתי המזגן על אותו מקום שהיה רייק והוא הגיע אחר כך או אותו ת"ח שמוכן שיכבו את המזגן לגמרי ולכן מי שרוצה מזגן שיעשו על פניו

תשובה:

שלום וברכה

אין מצב בבני ברק שלא מדליקים מזגן בקיץ בבית המדרש… כדאי למצוא פתרון יעיל, ניתן לשים מתחת התריסים איזה מדף מפוליגל או משהו דומה, שהרוח לא תלך ממש כלפי האנשים אלא כלפי מעלה, ניתן להוריד את חוזק המאוורר, אבל אי אפשר לדרוש לכבות את המזגן.