כהן וגרושתו שנישאה לאחר והתגרשה גם ממנו

שאלה:

שלום.אני יודעת שכהן לא יכול להיות עם גרושה.ובכל זאת, יש לי חברה שהתחתנה עם כהן הולידה ממנו בן לפניי 24 שנים. מאז התחתנה והתגרשה עוד פעמיים לצערי. הבעל הראשון שלה הכהן נשאר לבד לא התחתן שוב. לפי שיחה שלנו הבנתי ממנה שאם היה איזה היתר לחזור היא היתה עושה את זה. ויש עיניין של פגימות…הוא לא אדם בריא בנפשו ב100 אחוז. בבקשה אם אפשר למצוא פירצה משהו שיכול לעזור… אודה לכם ממש.

תשובה:

שלום רב,

האישה הזו אסורה לחזור לבעלה הראשון משתי סיבות ושתיהן איסורים מדאורייתא! האחד הוא כפי שאת מציינת איסור כהן לגרושה. ולא משנה אם היא גרושתו או לא. והשני הוא משום שהיא נישאה בקידושין לאדם אחר אחריו, ועך כך נאמר בפסוק "לא יוכל בעלה הראשון לשוב ולקחת לו לאשה וגו". איסור זה רובץ הן עליו והן עליה, לכן לצערי אני לא רואה כל פתרון עבורם לשוב ולהינשא שוב.