האבא רכש את טבעת הנישואין

שאלה:

שלום, אבא שלי קנה לי את טבעת הנישואין ואיני זוכר אם נאמר לו שהוא צריך להקנות לי אותה, למרות שזה פשוט שבכוונתו היה להקנות לי אותה, אני נשוי עם 6ילדים,תודה

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה. בעצם העובדה שהוא נתן לך אותו כדי שתקדש בו את אשתך, הוא נתן לך את זה במתנה ואין בכך כל חסרון. יתרה מזו כתב הרא"ש ונפסק בשו"ע שאפילו אדם שלוקח מאישה טבעת כדי להחזיר לה את זה לאחר החופה אנו אומרים שהיא מקודשת. (אמנם יש גם דעה אחרת) אבל במקרה שלך ודאי שאין כל בעיה.