בירור יהדות

שאלה:

אם הרבנות ברישום נישואים בדקו את יהדותה של אשה שטענה שהיא יהודיה מחו"ל (האב גוי וגם הבעל של הסבתא גוי) האם אפשר לישון בראש שקט או ראוי לחוש. (המטרה בשאלה לא לפגוע ברבנות חס ושלום)

תשובה:

שלום רב,

בירורי יהדות במערכת בתי הדין הרבניים נעשים ברמה מקצועית והלכתית מאד גבוהה. בפרט כאשר מדובר ביוצאי ברית המועצות לשעבר. אמת, אם הבירור נעשה לפני 20 שנה ומעלה, אז מחוסר ידע הבירור היה נעשה ברמה קצת פחות מאשר היום, אבל בדרך כלל עוברים על התיקים בשנים האחרונות. לכן, אם נתנו לה אישור יהדות, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שזה אחרי בדיקה מעמיקה. (הבדיקה שלהם שווה הרבה יותר מאשר בדיקה של כל גוף אחר מלבד "שורשים" שעובדים צמוד עם הרבנות).

בהצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית אני ממש מודה על התשובה המהירה.

    אני רק רוצה לוודא שלא יתכן שהם היו נותנים לנישואין ללא וידוי יהדות (מדובר על מדינה ממזרח אירופה).

    תודה וסליחה על הטרחה

  2. באופן כללי, בעבר לא היו נהלים ממש ברורים שיושמו, והרבה עשו לפי הבנתם. אבל בשנים האחרונות הם מחוייבים להעביר מקרים כאלה לביה"ד הרבני, ושם כנראה זה נבדק. אם תוכל לספק לי יותר פרטים בטלפון אוכל להעריך לך יותר מדויק.