האכלת תינוק בחלב אם שנשאב בשבת באיסור

שאלה:

אישה מניקה שהוציאה חלב בשבת ע״י משאבת חלב ידנית אבל לא בשביל התינוק אלא להוריד הלחץ הדדים האם מותר לתת החלב הזה לתינוק ביום חול תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש בזה צורך, אין לה זמן להניקו וכדומה, לכאורה מותר, כי אמנם זו הנאה גמורה ממעשה שבת [לא היתה דרך לעשות זאת במוצאי שבת, כי זה כבר לאחר זמן, ומה שהיה יונק בשבת במקום שתעשה זאת באיסור, לא היה משביע אותו ביום ראשון…], אבל מדובר בתינוק שדינו כחולה שאינו אסור באיסור דרבנן זה.

כמובן, יש ללמד את האשה שמדובר באיסור גמור ולא התירו במקום צער אלא בשאיבה לאיבוד, שמים בבקבוק סבון והחלב נכנס ישר לסבון ומתערבב בו, וגם בזה עדיף לשים משאבה חשמלית לפני שבת על שעון שבת, במשאבה ידנית האיסורים רבים יותר.