לקזז חובות שאני חייב מול חוב של פיצויים

שאלה:

שלום הרב. עבדתי לפני הרבה שנים בחנות בלי תלוש ובעל הבית היה מסכים לקחת מהמקום כסף ולרשום פתק כמה לקחתי ולצערי היו פעמים שלא הייתי רושם . ואז בעל הבית מכר את העסק ונעלם לחו"ל והוא לא שילם לי פיצוים והבראה וכיון שעבדתי בלי תלוש לא יכולתי לעשות כלום. האם אני צריך להחזיר לו את מה שלקחתי (גנבתי) בלי לרשום . או שבגלל שהוא חייב לי אני לא צריך להגיד לו בכלל ? תודה רבה ובתקוה שה' יסלח לי

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה חייב למעביד כסף שלקחת ולא רשמת, אתה יכול לקזז את החוב בחוב פיצויים שהוא חייב לך מן הדין. ויש לחשב את החשבון זה מול זה.

בהצלחה.