אכילה בפני ספר תורה

שאלה:

בסד האם מותר לאכול בזמן שיש ספר תורה על הבימה

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שאין לאכול באותה שעה, האכילה בבית הכנסת בכלל אסורה, ומותרת רק לתלמידי חכמים כדי שלא יבטלו מלימודם לצאת מהמקום, ראה משנה ברורה בתחילת סי' קנא, כך שודאי לא מדובר על שעת התפילה או כנגד הספר תורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הייתי בביכנ"ס פלוני בשמח"ת. מנהג המקום היה שבקריאת התורה באותו חדר מוצאים מס' ספרי-תורה וכל א' שמים בפינה אחרת וקוראים מתוכם (בעיה ראשונה) וכל א' שקיבל עליה רץ לצד השני של הביהכנ"ס ועושה קידוש (בעיה שניה – זאת המוזכרת בשאלה זו)

  2. בשמחת תורה נהגו להקל להוציא כמה ספרים ולקרוא כדי להעלות את כולם, אבל הסיפור עם הקידוש אכן לא מכובד. יותר טוב להפסיק כולם יחד באמצע ההקפות, לכסות את הספרים ולעשות קידוש בחוץ לכולם.