חלום על דוד שנפטר – מה הוא מבקש?

שאלה:

חלמתי על הדוד שנפטר שאני מחבק אותו ומנשק אותו חזק אמרתי לו שלא ילך שישאר והוא אמר לי שזה לא תלוי בו…. לאחר שבועיים שוב אני חולם שוב שמחתי לראות אותו חיבקתי אותו נשקתי והוא העביר לי מסר משהו כזה כמו שזה לא מספיק לא כלכך הצלחתי להבין

תשובה:

כוונתו מאוד ברורה, החיבוקים לא נותנים לו שום דבר! מה שעוזר לנפטרים למעלה זה רק דברים טובים שעושים לעילוי נשמתם, זה יכול להיות חיזוק באיזו מצוה שבני המשפחה חלשים בה, תוספת בקביעות עיתים לתורה, זיכוי הרבים, צדקה, אמירת תהילים וכמובן לימוד משניות, כל אלו מועילים מאוד מאוד.

בשורות טובות.