הוצאת אינפוזיה בשבת במקום צער

שאלה:

חבר שאושפז השבוע בבית חולים הגיע השבת לבית הכנסת עם מחט של האינפוזיה שהיא עדיין תחובה באזור הזרוע במהלך השבת זה ממש הציק לו ונשאלה השאלה האם מותר להוציא את המדבקות ולהוציא גם את המחט החוצה? האם עובר בזה איסורי שבת של הוצאת דם ותלישת שערות או שכיון שמאד מציק לו אז לא ניחא ליה?? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הסרת האיספלנית, אף שתולש שיער, אם יש לו ממש צער יש להקל משום שהוא פסיק רישא דלא ניחא ליה במקום צער, וזה גם מקלקל, ונעשה כלאחר יד – בשינוי, כך הורה הגרש"ז אויערבך ומובא בשמירת שבת כהלכתה פרק לה הערה עח.

גם הוצאת המחט נראה שיש להקל בה במקום צער גדול מהטעם הנ"ל, ודומה הדבר לדברי המשנה ברורה בסי' שכח ס"ק פב לגבי הוצאת קוץ, וראה פסקי תשובות שם.