ביטול מטפלת בשל אלרגיות של הילד

שאלה:

קרה לי עכשיו שילדי שיש לו כמה וכמה אלרגיות סבל מאוד במשך כל השנה, וכחודש חודשיים לקראת סוף השנה נתברר לנו שאין סדר בעניני האוכל אצל המורה, כולם אוכלים יחדיו את כל האוכל שמובא מהבית ביקשנו שלא יכנס לו בפה מה שאינו מביא מהבית, אך המורה אמרה שזה טירחא גדולה מדי בשבילה לשמור אשר ע"כ כדי לא להמשיך לצער את הילד הוכרחנו להוציאו, וכעת תובעים אותנו לתשלומים של המשך השנה האם לדעתכם דין השו"ע חלה גם כאן?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אם מבטל ילד בגן פרטי באמצע שנה, יש לשלם עד סוף השנה. ונהוג בגן פרטי שמשלמים חודש נוסף בלבד.

במקרה הנ"ל אם אכן ביטול העסקה מחמת חולי של הילד, יש לראותו כדין אונסא דבעל הבית, שפטור לגמרי. ולכן אם אכן האלרגיות הינם מחמת האוכל של הילד, נחשב לאונס ופטורים ההורים מתשלום עבור החודשים שעד סוף השנה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלג סעיף ב. וסימן שלד סעיף ד שאם בעה"ב אנוס בביטול הפועל, וכגון שחלה התלמיד – פטור בעה"ב.