תפילין בזמן הלימוד

שאלה:

ידוע שמעיקר הדין מצוות תפילין כל היום [ולאו דווקא בזמן התפילה] אולם אנו שקשה לנו לשמור הדעת והגוף מקפידים רק בזמן התפילה. אולם מדוע לא מצאנו שלפחות בזמן הלימוד לא יותר נהוג ללמוד עם תפילין כל הבוקר וכד' [ורק בודדים עושים כן או קהילות מסויימות] כמו"כ גדולי הדור וכד' שוודאי דעתם זכה וכד' מדוע לא מצאנו שלכה"פ הם ילמדו עם תפילין וכד'. והרבה גדולי הדור מפורסמים לא היו לומדים עם תפילין כל היום כדוגמת החזו"א והגרי"ז והרב שך ועוד הרבה מאד

תשובה:

שלום וברכה

בזמן הלימוד גם מצוי היסח דעת ובעיות עם גוף נקי, אף שכמובן יש להקפיד ומשתדלים, אבל כיון שזה זמן ארוך, מי יכול להעיד על עצמו שתמיד הכל בסדר, לכן נמנעו מכך. אבל מי שמרגיש על עצמו שלפחות חלק מהזמן יכול להיות בטוח שהוא ראוי לתפילין, אדרבה. כפי שציינת ממנהג רבים שלא הניחו, יש רבים שכן למדו חלק מהיום עם תפילין… וכל לבבות דורש ה'.