ש"ץ שכבר התפלל במנין אחר

שאלה:

שלום איש שהתפלל מנחה גדולה ולא אמר תפילת נדבה, ובמנחה קטנה לא היה שליח ציבור. האם יכול האיש להתפלל שוב מנחה כשליח ציבור. 2. בתפילות עמידה יושב מתפלל בשורה לפני. האם זה לא נחשב למרחק ארבע אמות.

תשובה:

שלום וברכה

הוא רשאי לומר בשבילם חזרת הש"ץ אבל לא יתפלל שוב תפילת לחש. דין זה אמור רק לגבי חזרת הש"ץ, בשחרית לא יוכל לעשות כך בגלל שברכות קריאת שמע אין לומר שוב, וכן בערבית…

ד' אמות הם שני מטרים, מלבד זאת לגבי לשבת לפניו ממש יש דעות שאוסרים גם ביותר משני מטרים, שלא יראה כמשתחווה לו, ראה שו"ע סי' קב.

מקורות:

משנה ברורה סי' קכד ס"ק ה, וראה ציץ אליעזר חט"ז סי' יד, שדין זה אמור גם באופן ששמע חזרת הש"ץ במנין בו התפלל.