כפרה לביאת כרת

שאלה:

שלום.גרוש וגרושה ששכבו היתה חדירה אבל בלי הוצאת זרע. האם עברו על איסור דאוריתא? העונש על זה כרת? האם יש לזה כפרה בעולם הזה? האם יש הבדל בהלכה בין לשכב עם הוצאת זרע או בלי בזוג לא נשוי?

תשובה:

מבחינת האיסור אין כל הבדל אם היתה הוצאת זרע או לא, ובאופן הנ"ל היה זה איסור כרת! יש להצטער מאוד מאוד על החטא הנורא הזה, הכפרה תהיה ראשית תשובה שלמה, הכוללת חרטה גמורה עד שיעיד עליהם בורא עולם שבודאי לא ישובו לחטא הזה עוד, מלבד זאת יש לעשות תענית יום אחד, מקבלים תענית במנחה יום קודם, וצמים מעלות השחר עד צאת הכוכבים, ולפדות עוד 39 תעניות בדמי סעודות אותו יום, משהו כמו 30 ש"ח לכל יום. ובעז"ה יתכפר.

בשורות טובות.