אמרית ברכות ק"ש לאחר זמן ק"ש

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב אדם שראה שהציבור מתעכב ולא יספיק קריאת שמע של שחרית בזמן החליט לברך את שתי הברכות הראשונות של שמע ולחכות באמת ויציב לציבור ואכן כשהגיע הציבור לאמת ויציב המשיך עם הציבור אלא שאת הברכה האחרונה בירך לאחר זמן ק"ש. השאלה האם יצא יד"ח ק"ש או שצריך לקרוא ק"ש עם ברכותיה בזמנה. תודה

תשובה:

הוא עשה מצויין, זמן ברכות קריאת שמע הוא כזמן תפילה ולא כזמן קריאת שמע!