לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פסוק על מצבה

שאלה:

שלום , בצער רב אח שלי נפטר ורציתי להתייעץ מה לרשום על המצבה , פסוק מהתורה . פתחתי תהלים ונפלתי על פרק קג אני רוצה משהו משם ואם אפשר קצת הסבר על הפרק הזה

תשובה:

הצטערתי בכאב שפקד אתכם.

אין טעם לעשות זאת באופן מיסטי… לפתוח תהילים היכן שיצא ולכתוב… כדאי להתאים לו פסוק שיתאים לו, משהו על חסד או על שאר מידות טובות, או על יראת שמים, מה שמתאים לו לפי אופיו. אולי תתארי את הצדדים החזקים באישיותו וננסה למצוא משהו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה , הוא נפטר בגיל 43 אבא ל4 בנים גרוש
    מאוד רצה תמיד להחזיר את המשפחה שלו
    אבל האופי היה חלש ונפל לאלכוהול וכל מיני כדורי שינה
    היה בנאדם מאוד מאמין דתי שחור לבן ,החזיר את אשתו בתשובה בזמנו ואת הילדים חינך על פי התורה ,
    אדם שהיה נותן את האחרון שנשאר לו בעצמו נשאר בלי כלום
    היה לו מאוד קשה בעולם הזה הנפש הייתה כלואה
    היה תמיד אומר אין אדם רע אלה רע לו , ואיזה הוא העשיר השמח בחלקו ומי הוא הגיבור הכובש את יצרו

  2. הייתי כותב במילים פשוטות:
    "הולך תמים ופועל צדק ודובר אמת בלבבו" (תהילים טו ב)
    פ.נ
    איש ישר דרך צנוע וירא שמים, מסר נפשו על גידול ילדיו לתורה ולמצוות, מתוך אמונה תמימה
    פלוני בן פלוני
    נולד… נפטר…
    ת.נ.צ.ב.ה