הסרת שיער בלייזר לגבר

שאלה:

האם מותר להסיר שיער ע"י לייזר בפי הטבעת ובערווה והכל איזור המפשעה ? יצוין שהדבר בגלל שזה מציק ומפריע לי, ולא בגלל יופי. וכן ש'לא ילבש' לעניין הלייזר לגברים – לעניות דעתי כבר לא שייך, שהרי כבר כמה שנים מליוני גברים ברחבי העולם מסירים שיער בלייזר וזה דבר מקובל מאוד וכן במכוני הלייזר הפרסומות הן גם לגברים וגם לנשים. ואיסור 'לא ילבש' משתנה לפי המציאות.

תשובה:

עדיין יש בזה לא ילבש, כיון שבאחוזים זה עדיין מועט מאוד, וזה מאפיין נשים, לכן טוב יותר תעשה אם תקצר את השיער ולא תוריד לגמרי, אבל אם זה לא אפשרי והמטרה היא למנוע זיעה וליכלוך, מותר, על ידי גבר כמובן.

דעת הגאונים מובא בנימוקי יוסף [ע”ז דף כ”ט] שבמקום שנהגו לגלח שער בית השחי ובית הערוה מותר לאנשים לגלחם אמנם וכ”ד הרמ”א יו”ד סימן קפ”ב להקל בזה אמנם כתב שם שתלמידי חכמים מחמירים בזה ואינם מעבירים שערות אילו.

אמנם דעת השו”ע שם כדעת הרמב”ם שלכתחילה אסור להסירם גם כשמנהג המקום להסירם אמנם אם העבירם אין מכין אותו.

אמנם דעת הגינת ורדים שהרמב”ם אינו חולק על הגאונים ולכו”ע מותר. ועיין בשו”ת רב פעלים ח”ג סי’ י”ח שכתב שאף שבעלמא קי”ל כדעת השו”ע מ”מ כבר נהגו בבגדד שאנשים מגלחים שערות אילו. ועיין בשו”ת שרידי אש ח”ב סימן פ”א סק”ג.