ריבית בהלוואת מדינה ובהלוואה מהבנק

שאלה:

האם בהלוואת מדינה לעסקים קטנים יש איסור ריבית. האם יש היתר עיסקא. הייתה לי הצעה דרך מעוף או דרך בנק לאומי הם מבקשים 3000 שקלים דמי ניהול ואר כך הלוואה עם ריבית ממש נמוכה. בסה"כ עם ניקח את הדמי ניהול זה יצא כמו הבנק רק בשם אחר.

תשובה:

שלום וברכה,

למדינה יש היתר עסקה, ולכן מותר לקבל הלוואות מדינה.

למיטב ידיעתי חברת מעוף הינם יועצי משכנתאות, והם לא מלווים, והשכר ודמי ניהול ניתן על השרות והעצות שנותנים, ולא לא שייך איסור ריבית כלפיהם.

לבנקים בארץ ישראל יש היתר עסקה, ואין איסור ריבית כלפיהם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם ההיתר עסקא שלהם הינו לכתחילה ומוסכם על כל הפוסקים? (האם יש חילוק בנקודה זאת בין המדינה לבנקים) והאם אין צורך בהיתר עסקא פרטי כלפי כל אדם במקום משהו כללי יותר?

  2. כל הכשרויות של הקופות גמל למיניהם סומכים על ההיתר עסקה של המדינה, ועל סמך זה מתירים להתעסק הלוואות והשקעות במדינה. ולכן ניתן לסמוך עליו לכתחילה.