למכור מזגן שמרעיש

שאלה:

עם מוכר מזגן שעובד טוב ועושה רעש שעובד האם צריך לומר?

תשובה:

שלום וברכה,

מזגן שמרעיש – אם מרעיש בצורה חריגה ואנשים נמנעים לקנות מזגן כזה, נחשב למום במקח, והמקח בטל. אם הרעש אינו חריג לא בטל המקח. ולכן רעש שאין דרך להקפיד אינו נחשב למום, ומסתבר שגם אין צורך להודיע כיון שאין בו מום. אבל אם דרך להקפיד אסור למכור ללא התנייה מראש.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אונאה ומקח טעות סימן רלב סעיף ו: "כל שהסכימו עליו בני המדינה שהוא מום שמחזירים בו מקח זה, מחזירין. וכל שהסכימו עליו שאינו מום, ה"ז אינו מחזיר בו אלא אם פירש, שכל הנושא ונותן סתם, על מנהג המדינה הוא סומך".