טלטול ספר תורה לבר מצוה

שאלה:

לקי . נהוג שחתן הבר מצוה נכנס עם ספר תורה תחת חופה לתוך האולם . . האם אין בכל בזיון הקודש . שהרי אסרו לטלטלו לכלואים ..

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מנהג כזה, והוא בודאי אסור! להביא לשמחת בר המצוה בעבר ספר תורה בשביל לרקוד ולהצטלם, חלילה וחס. לצורך חולה או חתן מתירים להביא ספר תורה בתנאי שמייחדים לו מקום מיוחד ל24 שעות לפחות וקוראים בו שלוש קריאות, וגם זה בפוסקים הוזכר רק כשזה נעשה לצורך גדול, חולה שלא יכול לשמוע קריאה באופן אחר, או שמחת חתן וכלה במקום שאין שם ספר תורה, אבל סתם לצורך התמונות, חלילה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קלה סעי' יד.