השתתפות הוועד בנזק שבמרזב

שאלה:

שלום וברכה, הייתה לנו סתימה במרזב הבניין כנראה בגלל עבודות זיפות שנעשו בגג הבניין. כתוצאה מהסתימה במרזב הקיר בתוך ביתי נפגע ונדרש בו תיקון. האם הוועד בית צריך לשלם את עלות התיקון? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מרזב הבניין, כאשר הוא רכוש משותף, חל חובה על ועד הבית לתקן את הסתימה, כדין כל קלקול ברכוש המשותף. וגם שכנים שגרים בצד השני של הבניין צריכים לשאת בנטל התיקון.

כאשר המרזה הינו פרטי של דייר אחד בלבד, גם בזה נהוג שאם הקלקול נעשה בגלל תיקון שעשו במשותף, ועד הבית משלם את עלות התיקון על חשבונו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    תוספת הבהרה לשאלה, חוץ מתיקון המרזב, נוצר לי נזק בתוך הדירה הפרטית בקיר שבו עובר המרזב, נזק שכולם מסכימים שנוצר בגלל אותה סתימה במרזב ועכשיו נדרש תיקון (תיקונים וצביעת הקיר)ה האם ניתן לחייב את הוועד בנזק הזה?
    תודה רבה.

  2. לפי הלכה מים שחלחלו ולא הייתה כאן פשיעת ועד הבית, לא ניתן לחייב את ועד הבית. אם אכן הייתה פשיעת ועד הבית שלא תיקנו במהירות הסבירה, יש מחלוקת בנושא. ואכמ"ל.