שמירת העיניים – קורס מקדם בעבודה

שאלה:

נרשמתי לקורס בתשלום הקורס עוסק בחומר פרקטי ומעשי בתחום בו אני משתדל לפרנסתי , דברים מאד חשובים ,, היום היה המפגש הראשון מתוך 6 מפגשים התברר שמעביר הקורס זה אישה שלא לבושה לפי גדרי ההלכה , לא מאד פרוצה אבל חילונית ממוצעת בעניין הזה , אני כמובן לא מסתכל עליה כשאין צורך ומאד נהנה מעצם החומר המחכים שמועבר על ידה , (יהיה בתאריך אחר אני מבין גבר שמעביר אבל זה לא מסודר וברור כמו שהיא מעבירה ביררתי את זה ) מדובר על כיתה של כ 30 איש אישה בגילאים 20 עד 70 בערך , האם יש איסור הילכתי שאשמע ואהיה בקורס הזה , או שאם אני משתדל לא להתבונן וגם כשיש לי שאילה או משהו להבין אני מסתכל אבל לא מתבונן…..

תשובה:

לדעתי, אם זה לא ממש הכרחי ומהווה פגיעה משמעותית בעבודה שלך [לא נראה שכך הם פני הדברים] אין ללכת לקורס הזה. אני מניח אגב שגם הציבור מעורב ולא גברים בלבד…

בהצלחה רבה רוב שפע!