לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם המזגן כלול במכירת הדירה

שאלה:

שלום לרבנים אדם שמוכר דירה האם זה כולל המזגן?  תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מכירת דירה לא נכלל עימה מכירת המזגן, אלא אם כן פורסמה הדירה כדירה ממזוגת, או שהתנו על כך בשעת מכירת הדירה, אך במכירה סתמית לא נכלל המזגן וזכותו של המוכר להוציא את המזגנים.

בהצלחה.

מקורות:

בשולחן ערוך סימנים ריד – ריח מבואר הדינים מה כלול במכירת הבית אן מכירת השדה. ובסיום כתב השולחן ערוך (סימן ריח סעיף יט): 'אבל במקום שיש מנהג הלך אחר המנהג ואחר לשון רוב אנשי המקום'. ולפ"ז כאשר אנו רוצים להחליט מה כלול במכירת דירה עלינו לברר את המנהג והמציאות. ובמציאות לא מוכרים רבים כשיוצאים לוקחים איתם את המזגנים, ולכן לא ניתן לקבוע שמנהג שהמכירה כוללת את המזגנים.