ישיבה בין שתי נשים שאחת מהן אשתו / איפור קבוע להסתר קעקוע

שאלה:

1. האם יש עניין לא לשבת בין 2 נשים כאשר האחת היא אמא שלי והשנייה היא אשתי? 2. אדם שחזר בתשובה ורוצה לעשות על הקעקוע שלו איפור קבוע בצבע גוף. האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

בשו"ת שלמת חיים ח"ב סי' לה נראה שאם אחת מהן היא אשתו אין בעיה.

לגבי איפור קבוע לא כל כך פשוט להיתר, אבל כשיש בושה וכדומה יש לעל מה לסמוך להתיר. לצורך קוסמטיקה בלבד אין לעשות איפור קבוע, כיון שיתכן שהדבר אסור מן התורה ולכמה דיעות מדרבנן, אולם אין צורך להוריד את האיפור אם כבר נעשה. במקום צורך כגון תיקון צלקת, המיקל יש לו על מי לסמוך, אבל זה רק בשעת הדחק.

מקורות:

עי’ פסקי דין רבנים ירושלים (כרך ד עמ’ קנג), בדברי הרב ברוך שרגא, ונדפס כמאמר “איפור וכתובת קעקע”, תחומין יח (תשנ”ח), עמ´ 110-114, שהביא בזה את דיעות הפוסקים, אולם הראשל”צ הגר”ע זצ”ל הגם שבתחילה נטה קו לאסור לגמרי אולם לאחרונה חזר בו ופירסם תשובה ארוכה ומפורטת בספרו טהרת הבית חלק ג, ובו כתב שלצורך קוסמטיקה יש להחמיר לכתחילה והמיקל יש לו על מי לסמוך, ולצורך גדול כצלקת וכד’ יש להתיר לכתחילה.