סנדקות

שאלה:

מעוניינת שאבא שלי יהייה סנדק בעזרת ה'.. האם חייב לטבול..לעלות לתורה ולצום יום קודם?

תשובה:

שלום וברכה

הוא אינו חייב שום דבר, יש שנהגו לטבול במקווה לפני כן והיא הנהגה ראויה, אבל כמובן לא את צריכה לתת לו את ההוראות כיצד להכין עצמו למצוה הגדולה, את רק צריכה לשמוח בזכות לכבד אותו ולשמח אותו. בכל מקרה לא שמעתי על מנהג של צום.

מזל וב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבא שלי לא שומר מצוות ותורה..אינו בקיא בכל..ולכן שואלת אם כדאי לומר לו משהו..המשפחה של בעלי יותר מקפידים..לא רוצה שיצא משהו לא טוב. חמי נפטר..הברית בעזרת ה' יוצא בסמוך לסיום שנת האבל..

  2. אם יש אפשרות להמנע מלקחת סנדק שאינו שומר מצוות, בצורה שהוא לא יעלב, זה כדאי, אולי אם תביאו רב גדול וחשוב זה לא יעליב אותו? מאוד חשוב שהסנדק יהיה ירא שמים, טבילה וצום וכל זה אינו חשוב אבל יראת שמים ושמירת מצוות זה חשוב, אבל כמובן בתנאי של יעלב.