האם מעביד יכול לאפשר עשית מלאכה בט' באב

שאלה:

בבעלותי גן ילדים בו עובדים אשתי ועוד עובדת חילוניה ההורים שואלים על תשעה באב אם יהיה גן או לא העובדת כמובן רוצה לעבוד בתשעה באב כדי להרוויח יותר שעות עבודה האם אני יכול לאפשר לה לעבוד לבדה בתשעה באב (יש לציין שההורים משלמים גלובאלי על כל החודש כך שאין לי הפסד בענין)

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין להניח לה לעבוד ביום זה, התירו עבודה כזו רק אם זה דבר האבד, אבל כאן אני מבין שאין לך הפסד.

מקורות:

ראה שערים המצויינים בהלכה סי' קכד סק"ט.