שימוש קולמוס שמיר או ברזל לבני אשכנז

שאלה:

שלום להרב, שאלה: אם יהיה יותר קל ויותר מהודר לכתוב בקולמוס ברזל או שמיר, האם מותר לי בני אשכנז להשתמש לזה? אני מתחיל בסופרות סת"ם. תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאם אכן הכתיבה היא יותר מדוייקת וטובה ניתן לכתוב בזה ואין חשש, ראה שו”ת שבט הלוי ח”ב סי’ קלו שהביא את כל דברי הפוסקים לענין ברזל שמעיקר הדין הוא כשר אלא שיש שחששו שנעשית חקיקה לפני הכתיבה, אבל אם זה כותב טוב יותר יש להקל. בנושא של הזרקוניה הדין יותר קל, כי בברזל יש חשש נוסף שהוא מקצר ימיו של אדם. למעשה התייעצתי בענין זה עם אחד מגדולי המומחים בענין, והשיב לי, שאצל ספרדים זה יותר קל כיון שנהגו רבים להקל בברזל, אולם לבני אשכנז, אף שמעיקר הדין אין לפסול, יש כאן ענין של חושן משפט, שכיון שיש שחששו כל השנים לנושא של החקיקה ובזה דומה מאוד השמיר לברזל, יש להודיע לקונה שזה נעשה באופן הזה, יתכן מאוד שיהיו שלא ירצו זאת, ואולי זה גם מוריד במחיר.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1