תשלום הוצאות אם יש בזה איסור ריבית

שאלה:

בס"ד לראובן יש חשבון בנק בחו"ל שמעון רצה להעביר דרכו כסף ראובן נתן לו צ'ק ושמעון היה אמרו להכניס כסף בחו"ל לכיסוי הצ'ק בטעות שמעון הפקיד את הצ'ק מוקדם מדאי והיה חשש שהצ'ק יחזור לפיכך ראובן שלח שליח שיכניס מזומן לחשבון. הבנק בחו"ל גבה כסף על פעולה בחובה, וכן עמלה על הפקדת מזומן, כמו כן ראובן היה צריך לשלם כסף לשליח שהפקיד לו את הכסף שמעון מוכן לשלם את כל ההוצאות. אך ראובן מעלה חשש שמא יש כאן חשש ריבית האמנם?

תשובה:

שלום וברכה,

לווה שמשלם הוצאות נלוות שנעשו מחמת ההלוואה, אין כאן איסור ריבית. כמו כן הוצאות והפסדים שמצד הדין לא ניתן לחייב את הלווה, הן הפסד ישיר הן הפסד עקיף, מותר ללווה להחמיר ולשלם למלווה. מאחר והתשלום עבור נזקים ולא מחמת אגר נטר – אין איסור ריבית.

בהצלחה.