מצאתי התכתבויות בנייד של אשתי… האם עלינו להתגרש?

שאלה:

בוקר טוב ,
אני בחור דתי ונשוי כבר כמה שנים , לפני שבוע מצאתי בטלפון של אשתי התכתבויות עם גבר זר , התתכתבויות היו בעלי תוכן מיני ואף נשלחו תמונות שאינן צנועות בין אשתי לבין אותו גבר – אני מאוד כועס ומאוכזב האם עליי להתגרש מאשתי ?

תשובה:

שלום רב,

אין ספק שזה מעשה אסור ומכוער. אבל אם זה הסיפור, אין חובה להתגרש. אישה אינה נאסרת אם לא ראית מעשה כיעור, וגם אז כאשר האישה אומרת שלא היה מעבר לזה, כלומר, לא נאסרה, אין האישה נאסרת. ראה שו"ע אבה"ע סי' יא ובבית שמואל שהביא את שיטות הראשונים בנידון.

יחד עם זה, ברור שאם היא ממשיכה בדרכה הזו, אפילו אם זה לא מגיע לרמה של איסור, בהחלט יש מצווה לגרשה, כפי שכתוב בסוף מסכת גיטין, ובשו"ע אבה"ע סי' קיט. לכן, אתה צריך לכלכל את מעשיך בתבונה רבה לגרום לאשתך להימנע לכל קשר עם אותו גבר ועם אחרים. אני לא מכיר אותך ואת אשתך, אבל בדרך כלל בנעימות ולשון מכבדת ורכה, הדברים עובדים הרבה יותר טוב. וברור שגם ייעוץ מקצועי של שניכם יכול להעלות אותכם על דרך המלך.

הרבה הצלחה