צניעות בשעת החופה

שאלה:

שלום לרבנים למה בשעת החופה לא עושים הפרדה וכן בסביבות הגן של האולם ורק באולם עושים? תודה רבה

תשובה:

כנראה יש בזה קושי טכני, אבל ודאי יש להקפיד שלא תהיה תערובת, בכל החופות החרדיות מקפידים שגברים בצד אחד ונשים בצד שני או מאחור.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. תוד אבל עגין היתקשתיזה שנשים בצד אחד וגברים בצד שני זה פשוט אבל עדין זה לא פוטר בעיית צניעות וכי בגלל דבר טכני לא נקיים את ההלכה?

  2. אבל רואים שגדולי ישראל לא מחו בדבר אז אולי זה מותר? ואולי שאני קצת מהאולם עצמו שעוסקים באכילה ושתיה ובעיה יותר משאין כן שם שעוסקים רק בעניני קדושה

  3. בבופה כאילו בגן אפשר די בקלות לעשות הפרדה, במשפחה שלנו עשו, בחופה ישבו בנפרד אבל בלי מחיצה
    למרות שטכנית זה אפשרי זה פשוט לגרור לשם מחיצות, אבל לא נראה לי שצריך להחמיר כל כך, מה ברחוב אין גברים ונשים , באוטובוס, בבית קפה וכו? העיקר זה יותר בריקודים, ויש שיגידו גם בשולחנות כי אולי יש כאלו שלא לבושות צנוע ויכולים לפטפט ואולי לשתות ולהשתכר וכל האווירה אז גם עדיף ישיבה בהפרדה

  4. זהו שבפובה הרבה לא מקפידים
    חוץ מזה גם ליד השירותים יש עירבוביה, המון אולמות עשו את השירותי גברים ונשים צמודים
    גם לפעמים יש מלצרים שנכנסים לצד של הבנות (גם כשהן רוקדת)
    יש מחיצות רשת שרואים דרכן בחלק מהאולמות
    בקיצור יש הרבה תקלות ומי שאכפת לו שישים לב לזה