נטילת ידיים בשירותים

שאלה:

אני גר בדירה שיש שירותים למעלה וגם למטה (מדרגות ביניהם)ובלילה אני עולה לישון למעלה והשירותים בתוך חדר עם כיור וקשה לי בלילה לעשות נטילת ידיים אחרי שירותים למטה הים אפשר לעשות נטילה גם למעלה אפילו שהכיור נימצא בחדר עם שורותים תיזכו לברכה

תשובה:

שלום רב

לכתחילה נוטלים ידים בחוץ, במקום שאי אפשר יש להקל ליטול ידים בפנים ואז כדאי לנגב בחוץ. באופן זה גמר הנטילה שהיא הניגוב נעשה בחוץ וזה בסדר.

מקורות:

ראה כאן וכאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    האם זה בסדר שאחרי שמתעורר משינה נוטל ידיים, מצחצח שיניים ושוטף פנים. או שצריך ליטול ידיים, לנגב בחוץ, ורק אחר כך לחזור לשירותים לצחצח שיניים ולשטוף פנים? תודה