שבירת חפצים לצורך הרגעה נפשית

שאלה:

בס"ד רציתי לשאול עלתה שאלה בבית המדרש באדם הזקוק מבחינה נפשית לשיחרור וישנם בארץ מקומות שנקראים חדרי זעם ושם הורסים דברים כמובן זה בעלות שקודמת לכך רצינו לדעת האם יש כאן בל תשחית?כי לכאורה יש בכך תועלת של פורקן עצבים ומה הדין מצד הרגל לדבר רע ? האם יש איסור בדבר הזה?(כי יש רמב"ן על התורה שאומר שאדם מתוך הרגל רע לעניין מסוים יכול להגיע לדברים חמורים יותר כך זכור לי) מדובר באדם לא חרדי הזקוק מבחינה נפשית וזה במקום שיוציא את העצבים בבית או כלפי אחרים? במידה ואסור נא לציין את האיסורים והטעמים וכן אם מותר גם בבקשה לומר מדוע? תודה רבה לרבנים היקרים

תשובה:

שלום וברכה

יש מקום להקל בדברים שבלאו הכי עומדים להשבר, אבל בדברים טובים שניתן לעשות בהם משהו יש להמנע, אף שיש שהקלו בזה. ראה כאן מאמר נרחב בנושא זה.