רוחב הפאות – עד היכן?

שאלה:

לכבוד הרבנים, אדם ששיער הגבות שלו מחובר עם המצח והפאה, וזה מצער אותו מאוד מאוד. ברגע שהוא יתחיל להוריד את מה שלא נראה כשיער הפאה כביכול הוא בעצם יצור פאה גדולה ככה שלא נוכל לדעת בדיוק איפה הפאה נגמרת. שאלתי היא במקרה כזה ששיער הפאה ממשיך קדימה לגבי המצח איך אדע איפה בדיוק מתחיל ונגמרת הפאה לכיוון תוך הפנים וכך אוכל לנקות את השיער האחר.

תשובה:

שלום וברכה

המנהג בזה הוא כדעת האר"י שעד רוחב שליש המצח [בערך אמצע העין] זה שיעור פאת הראש.

מקורות:

ראה כאן הרחבה בענין זה עם איורים ממחישים.