קשיש וקשישה – האם יש איסור הוצאת ז"ל?

שאלה:

איש שקיים מצוות פריה ורביה קשיש הנשוי לאשה קשישה, האם יש לו בעיה עם הוצאת זרע לבטלה?

תשובה:

שלום רב,

איסור הוצרת זרע לבטלה אינו קשור לאפשרות ההולדה. כלומר, גם אדם שברור שאינו יכול להוליד יש עליו איסור הוצאת זרע לבטלה, ראה באמרי בינה אבה"ע סי' ח' שהוכיח כן, וכך נראה מכל הפוסקים. אמנם יש פוסקים שרצו לומר שאדם שהוא פצוע דכא ואינו מוליד שאין עליו איסור זה (ראה מנחת פתים אבה"ע סי' כה, שו"ת שבט סופר אב"ע סי' א', וראה עוד בדברי מלכיאל ח"ג סי' צא), אולם זה רק באדם שבהגדרה אינו מוליד (וגם בזה כמובן שיש חולקים). אבל במקרה שלך, שקיימת איזה סיטואציה שככל הנראה הוא לא יוליד, ברור שהאיסור קיים במלוא תוקפו. (למרות שהוא קשיש, אם הוא יכול להוציא ז"ל, מן הסתם גם תיאורטית יכול גם להוליד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום וברכה, לשואל הנכבד,
    אתה יכול לעיין בשל"ה הקדוש שער האותיות אות ק' קדושת הזיווג, ושם מביא שמכל ביאה שבקדושה מתעברת מזה נשמה קדושה ולראיה מביא את אברהם ושרה שאף שהיתה שרה עקרה אין לה ולד, ומדייק "אין לה" אבל נוצר מזה נשמה קדושה ולכן גם בעקרה או בזקנה אין להוציא לבטלה.
    "האחד יהיה לאלף והצעיר לגוי עצום אני ה' בעתה אחישנה"