למנוע אוכל מילדות הגן כדי שיהיה לסייעת לקחת הביתה

שאלה:

שלום אני גננת בצהרון ולכל ילדה שמים צלחת גדושה באוכל. וילדות מבקשות עוד 2 מנות וזה לא בריא להם. ואם אני לא מביאה להם הם מלקקות את הצלחת יש ילדה אחת מאוד שמנה שלאמא שלה לא אכפת מזה שהיא שמנה למשל בחודש כסלו אם הילדה מתנהגת יפה בגן היא מביאה לה 3 סופגניות. ואמא שלה גם מאוד מאוד מאוד שמנה. האוכל שנשאר הסייעת לוקחת לעצמה וההורים לא נראלי שרוצים השאלה אם זה גזל? כי הילדות כן רוצות ואני חושבת שזה לא בריא לילדה בת 4 לאכול 3 צלחות גדוששות באוכל

תשובה:

שלום וברכה

המציאות שאת מתארת של ילדה בת 4 שאוכלת שלוש צלחות גדושות תמוה בעיני, יש להתייעץ עם גורם מקצועי מה הסיבה,  באופן כללי אין טעם לערוך דיאטה לילדים קטנים, אבל יחד עם זה כשיש מצב שנראה כמו בולימיה צריך להבין מה זה, גם מהבחינה הגופנית וגם מהבחינה הנפשית, לגבי שאר הילדות תני להן כמה שרוצות, ממתי מגבילים ילד באכילת אוכל בריא, בדרך כלל הבעיה יא הפוכה, וחלילה חלילה למנוע אוכל מילד כדי שיהיה לסייעת מה לקחת הביתה? זה יותר חמור מגזל, זה נורא ואיום…