קומקום חם על "שיש" לא כשר

שאלה:

קומקום מתכת המיועד להרתחת מים על הכירה, הוסר מהאש ובטעות הונח על משטח עבוד דמוי שיש בעודו לוהט. משטח העבודה לא כשר. בעבר (עד לפני יותר מחודש) הונחו עליו גם כלים בשריים וגם כלים חלביים. מיד כשהונח הבנתי שטעיתי והרמתי. מה דין הקומקום? האם צריך להגעיל?

תשובה:

שלום וברכה

אם השיש היה נקי ללא בשר או חלב, הקומקום נשאר פרווה, כי אמנם השיש טרף אבל הוא אינו בן יומו, ואינו אוסר בדיעבד את הכלים או המאכלים המונחים עליו.

הצטרף לדיון

תגובה 1