תביעה בבית משפט על דייר שרוצה להקים גן ילדים

שאלה:

כבוד הרב שלום רב ברצוני לשאול שאלה . שמי אסף אני מתגורר בבניין 3 קומות 8 דירות בניין בוטיק. כולם מתגוררים בבניין חוץ מדירה מספר 1 דירת גן , שהבעלים אינו מתגורר בעיר ולכן היא מושכרת לצורך השקעה, לפני שנה הגיעו דיירים חדשים לדירת גן . במטרה לשכור את הדירה , בעל הדירה אמר לנו הדיירים שהזוג החדש בדירה מתכוון לגור בדירה, אך לאחר מספר שבועות התגלה שהם מתכוונים לפתוח פעוטון של 32 ילדים ואין בכוונתם לגור בדירה , הוועד פנה לעורך דין בכדי למנוע את הפתיחה של הגן, ואכן בית המשפט קיבל את בקשתנו והגן לא נפתח, השאלה שלי היא: אני אדם דתי האם עברתי על איסור שפנינו לבית המשפט ואף הופענו בדיון, ואף בעל הדירה עצמה אדם דתי, וגם הוא זומן לבית המשפט. חשוב לציין שהתביעה הייתה בשם כל הדיירים ובראשם הוועד.

תשובה:

שלום וברכה,

אכן התביעה שעשיתם נוגדת את ההלכה, הייתם צריכים להגיש נגדו תביעה בבית דין. להבא לא לגשת לבית משפט לפני שמתייעצים עם דיין מוסמך.

בהצלחה.