פיטורי עובד/תנאי שלא לשלם פיצויים

שאלה:

האם מעסיק יכול לפטר עובד על רקע דתי או עדתי ע"פ דין תורה? כמו"כ האם יכול לסכם מראש שאינו חייב להפריש כל חודש לפנסיה וכד' שהם דברים שחייב בהם ע"פ חוקי המדינה

תשובה:

שלום וברכה,

פיטור עובד בגין דת או עדה, לא נוגדת את ההלכה, אלא נוגדת את האנושות. אין הלכה לא לפטר עובד בגלל דת או עדה. אבל זה לא אנושי לפטר בגלל סיבה שכזו. וידועים דברי המהרח"ו שקשה עונשם של מידות מעונשם של עברות. אחר שאינו אדם הוא גרוע ממי שעובר על ההלכה.

אדם שסיכם מראש שלא ישלם פיצויים, חל ההסכם, למרות שלפי החוק בטל ההסכם. הטעם שחל כיון שיש לנו כלל 'כל תנאי שבממון קיים'. וכמו שאם מתנה לא לשלם לאשה מזונות או ביגוד, חל התנאי למרות שתורה מעוניינת שישלם לאשה מזונות וכסות, מועיל התנאי.

בהצלחה.