מיץ שנשפך בשבת על הריצפה – מה עושים?

שאלה:

בס"ד שלום רב כיצד לנהוג בשבת קודש כשבטעות נשפכים מים מתוקים /מיץ על הרצפה ליד שולחן השבת ? בשבת שעברה, נשפכו מים בטעמים על הרצפה (לא בכמות מאוד גדולה) לא ניגבתי והמשכתי בסעודה כי פחדתי מסחיטה בשבת. לאחר כמה דקות הגיעו עשרות נמלים לאותו מקום והדבר הפריע לי מאוד. הזזתי את הכסא כדי לנסות לא לדרוך על הנמלים כי אסור להרוג בשבת. שאלתי היא מה לעשות בפעם הבאה במידה וקורה דבר כזה ? הריי לתלוש נייר אסור בכדי לנגב, לסחוט מגבונים שנספגים במים אסור, ובמידה וכבר באו נמלים , והדבר מפריע מאוד בשבת אסור להורגם בכל מקרה. הצטערתי מאוד על המקרה כי אימי חיללה שבת וניקתה את הרצפה עברה על איסורים רבים וגם הרגה את הנמלים. תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לספוג את המיץ בהרבה נייר בלי לסחוט, מניחים שיספג, וכשיש כמות גדולה והכל נספג שמים בפח. אחר כך כדי שלא יהיה דביק רוחצים עם קצת מים על היד, וסופגים אותם בצורה דומה בלי לסחוט עם הרבה נייר.

ראי שמירת שבת כהלכתה פרק יב סעי' מא.

בהצלחה