להעתיק מספר מבחנים של המורה

שאלה:

שלום יש לי מורה בבית ספר שמשאירה לפעמים את הספר שלה בכיתה(זה ספר שכתוב בו את כל המבחנים). רציתי לשאול אם מותר לי לצלם או לכתוב את אחד המבחנים מהספר בלי ידיעתה?

תשובה:

שלום וברכה

צילום מספר או העתקה נחשב לשימוש ברכוש, ואסור להשתמש ברכוש של השני ללא רשות, וכל שכן כשיודע שהלה מקפיד על שימוש כזה. ודין המשתמש ללא רשות נחשב ל'שואל שלא מדעת נקרא גזלן'.

מלבד זאת אם מעתיקים או מצלמים מבחן, כדי לראות את השאלות לפני עריכת המבחן, יש בזה איסור של גנבת דעת – שגונב דעתו של המורה, שמראה כאילו יודע את החומר על בוריו.

לכן אסור לך להעתיק או לצלם מספר שהמורה מקפידה על כך.

בהצלחה.