לדבר על פגם הברית עם בני נוער?

שאלה:

בסג האם כדאי לדבר על נושא פגם הברית בגלוי או שכדאי להמנע כדי לא לקלקל את התמימים

תשובה:

שלום וברכה

יש בזה גישות שונות, אני אישית מאמין בגישה שאומרת שאין לדבר על כך בגלוי לא רק בגלל התמימים אלא גם בגלל אלו שאינם תמימים, ההעיסוק בזה רק מרבה את החטא ואת הקושי, יש לדבר באופן כללי על חיים של קדושה ובריחה מהרחוב וממראות אסורות, ולהיות שקועים בלימוד התורה. במקרים נדירים, כשיש בחור שאינו מבין מה קורה איתו, נבהל וכו' מתהליכים מסוימים, ניתן באופן אישי ופרטי לדבר איתו לפי הצורך, וסגנון הדיבור יהיה כפי שהסביר הגר"ש וולבה בספרו עלי שור, עיין שם.

מאוד דוחה אותי לשמוע אנשים שמתוך רצון לחזק אנשים בענין זה ממש מנבלים את הפה בדרשות בציבור, לא ראינו כך אצל גדולי ישראל מעולם, ודי למבין.

חודש טוב.