השתתפות בסתימה בביוב ודמי וועד לקומת קרקע

שאלה:

בדירת קרקע הייתה סתימה שחוזרת על עצמה במטבח כבר מספר שנים,הפעם הדייר מבקש מוועד הבית להשתתף בהוצאה 1200 ש"ח בבנין 11 דיירים ,כאשר היו סתימות עד כה ,יוצר הסתימה שילם מכיסו ,הבניין מחולק ל-2 צדדים כלומר הסתימה נוצרה בקו פינוי של צד אחד בלבד,שאלה נוספת הדייר המבקש השתתפות משלם דמי וועד 70 לחודש במקום 140 כפי שכולם משלמים בטענה שאינו משתמש במעלית ,דייר נוסף משלם 90 ,מה נכון לעשות

תשובה:

שלום וברכה,

1. אם הסתימה בצינור הראשי – ברכוש המשותף וועד הבית צריך לשלם את הוצאות תיקון הסתימה. וכל דיירי הבניין צריכים לשלם על כך – גם הדיירים מהצד השני של הבניין צריכים להשתתף, כיון שהצינור בבעלות כל הבניין. אם הסתימה בחלק הפרטי של דייר אחד, נטל התשלום עליו בלבד.

נכון שכל השכנים ישלמו שווה בשווה. פוסקי זמנינו כתבו שדייר שאין לו שימוש במעלית כלל וכלל, יכול להחליט להתנתק מהמעלית ולא יצטרך לשלם על הוצאות השוטפות – חשמל. ויצטרך לשלם הוצאות של ביטוח בלבד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליונות 42-44.