הומיאופתיה על פי הלכה

שאלה:

בס"ד שלום, רציתי לשאול אם מותר לקבל טיפול הומיאופתי? שמעתי פעם מרב מסוים שאסור כי זה מבוסס על רעיון שבבסיסו כפירה אולם במסגרת קורס מסוים, נאמר ע"י המדריכה שיש הרבה רבנים גדולים שתומכים בשימוש.

תשובה:

שלום וברכה

תלוי מאוד במה מדובר, אם מדובר פשוט בצמחי מרפא, אינני רואה בזה כל בעיה ולא כפירה, הבעיה מתחילה בטיפולים שעוסקים בבדרים שברוח, הבאים מתורות המזרח שיש בהן עבודה זרה, כמו מטוטלת או אנרגיות וכדומה, שממה נפשך, או שזה שטויות [בדרך כלל] או כוחות טומאה ועבודה זרה. ובין כך ובין כך יש להמנע.