הכשרת מחבת

שאלה:

ב"ה שלום מחבת בשרית שאינה בת יומה שטוגן/בושל בה מאכל חלבי 1מה דין התבשיל 2מה דין המחבת תודה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

אם המחבת היתה נקייה המאכל מותר באכילה [הרבה פעמים דבוק שומן בשרי במחבת והוא קשה להורדה!]. המחבת ודאי טעונה הכשרה רק מאוד קשה להכשיר מחבת, הגעלה בדרך כלל לא שייך כי לא ניתן לנקותה לחלוטין, ובלי נקיון יסודי אין הגעלה, וליבון עשוי לקלקל אותה. יש לנקות היטב וללבן באש הגז משני הצדדים היטב על אש גדולה [זה יועיל כי לא היתה בת יומה, בבת יומה שצריך ליבון חמור, אין מה לעשות].