עובד תחזוקה שמצא כסף בדירת נופש

שאלה:

אדם עובד איש תחזוקה לדירות נופש בבעלות אדם אחד בבואו לצבוע חדר שינה הזיז מיטה כבידה מאוד ומצא מתחתיה מעטפה פתח ומצא בה 350$ אינו יודע אם להחזיר לבעה"ב החילוני שרק הוא יודע מי ששכר לאחרונה , ויתכן שזה לאו דווקא האחרון נפשו בשאלתו ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה,

אם קיימים במקום מנקים גויים, הרי המעות של מוצאן. גם במקרה שאין פועלים גויים שמנקים, כיון שהמעות נמצאו במקום שלא אמור להתגלות לבעל הבית, לא זכה בהם החצר לבעל הבית. וכיון שנמצא במקום שיתכן שהמעות שייכים לנופשים קודמים ולאו דווקא לאחרון, לכן זכה המוצא במעות לעצמו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רס סעיף ג, ובש"ך ובנתיבות שם. וז"ל הערוך השולחן: "וכן כשנמצא דברים קטנים כמו מטבעות בסדקין בענין שאפשר שלא נמצא ע"י בדיקה אין לתלות בהאחרון יותר מכולם וקרוב הדבר שחפשו ולא מצאו ונתייאשו והרי הוא של המוצא [ש"ך] ובזה אין חילוק בין שדר עמהם הבעה"ב אם לאו וגם אם הבעה"ב נשאר יחידי אחרי שיצאו השכנים מ"מ לא קנה לו ביתו ורשותו אם היה באפשרי שלא ימצא הדבר לעולם".