ערב שרוצה לשלם בתשלומים

שאלה:

האם ערב קבלן צריך לעמוד בלוח התשלומים שקבע הלווה או שיכול לפרוס את תשלום הערבות לפי יכולתו?

תשובה:

שלום וברכה,

כתב בכנה"ג אם קבע שישלם בתשלומים, ועבר הזמן ולא תבע המלווה, ובא בסוף הזמן לתבוע את כל החוב, אינו יכול לכפותו לשלם את הכל בפעם אחת, אלא צריך לאפשר לו לשלם בתשלומים כפי שיראו הבית דין.

ולפ"ז כן הדין בערב שלא תבעו המלווה רק בסוף הזמן, לא ניתן לתבוע מהערב שישלם את כל החוב בפעם אחת, אלא צריך לאפשר לו לשלם את החוב בתשלומים. מסתבר שחובת ערב לשלם בתשלומים, לפי הסכם התשלומים שניתנו ללווה. לא פחות ולא יותר.

בהצלחה.

מקורות:

כנה"ג סימן עג הגה"ט אות ו. והובא בקצות סימן עג סק"ט. ובהגהות רע"א סימן עד.